Winkelhart Enschede

Enschede is de centrumstad in de Euregio en het kloppend hart van Oost-Nederland. Er zijn rond de 158.000 inwoners en het centrum bedient niet alleen haar eigen inwoners, de stad heeft door haar ligging ook een grensoverschrijdend verzorgingsgebied van ruim 650.000 mensen.

De stad is voortdurend op zoek naar dynamische ondernemers die kunnen bijdragen aan een aantrekkelijke en bruisende binnenstad.

Winkelhart Enschede draagt bij aan de ontwikkelingen in de stad door mee te praten en mee te denken in diverse werkgroepen. Op deze manier zitten we dicht bij de bron en kunnen het belang van onze leden laten gelden

Koopzondagen en feestdagen

Sinds 1 oktober 2018 is opening van de winkels op alle zondagen en tweede feestdagen een feit.

Er is daarbij gekozen om de eerste feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerst, te respecteren en niet open te gaan, dit geldt tevens voor nieuwjaarsdag en de Enschedese Marathon. De tweede feestdagen zullen de winkels wél geopend zijn. Dit geldt dan ook voor tweede Kerstdag en Winkelhart-Enschede adviseert de winkeliers hun winkel die dag te openen.

Uiteraard is opening op de zondagen en tweede feestdagen de vrije keuze van de ondernemer zelf en niet verplicht.

 

 

   

Parkeren in Enschede

Komt u met de auto naar Enschede en zoekt u een geschikte parkeerplek?

Op deze website vindt alle informatie met betrekking tot parkeren in het centrum.

Zo kunt u snel en makkelijk onze winkelstad bezoeken.

Brief van de gemeente

De toegang tot het stadserf verandert

In juli verandert er iets voor iedereen die nu nog met een pasje het stadserf binnenrijdt. De toegang bij de bollard is straks alleen nog via kentekenherkenning mogelijk. De pasjes werken dan niet meer. Ook de aanvraag voor een incidentele of permanente ontheffing verandert. Dat kan straks heel eenvoudig digitaal, maar kan ook nog op het stadskantoor.

Kentekenherkenning zonder pasjes

Het grootste gedeelte van de ontheffingshouders gaat nu al via kentekenherkenning naar binnen. Ontheffingshouders die nog een pasje gebruiken, hebben in maart en in mei een brief ontvangen, met het verzoek het kenteken door te geven op de in de brief aangegeven wijze. Na 2 juli werkt de pas namelijk niet meer. Wanneer u een ontheffing heeft voor één voertuig dan blijft dit zo. Voor elke ontheffing kan één kenteken worden opgegeven. Er kan maar één auto/kenteken tegelijk in het stadserf zijn.

Voorwaarden en kosten blijven gelijk

Tussen 07:00 en 11:00 uur is de toegang tot het stadserf nog steeds vrij. Dit verandert niet. Net als de rest van de regels en voorwaarden die bij de permanente of incidentele ontheffing horen.

Ontheffing toegang stadserf straks digitaal aanvragen

Het aanvragen van een permanente of incidentele ontheffing kan per 2 juli eenvoudig digitaal met uw DigiD (of eHerkenning) via www.enschede.nl/stadserfontheffing. Vooral een incidentele ontheffing (voor één dag één kenteken) is daardoor veel sneller te regelen. Na uw betaling via iDEAL heeft u bij een incidentele ontheffing direct toegang met het opgegeven kenteken. Uiteraard kunt u ook altijd op het stadskantoor een aanvraag indienen. Hiervoor maakt u een afspraak op www.enschede.nl. Na 2 juli kunt u met uw DigiD (of eHerkenning) de gegevens van uw permanente ontheffing aanvullen of wijzigen.

Aparte regeling bij (ver-)huur van eigen parkeerplaatsen

Bewoners van het stadserf die één of meerdere eigen parkeerplaatsen in gebruik geeft of verhuurt aan derden dienen zelf, ten behoeve van de gebruiker/huurder van de parkeerplaats, een ontheffing aan te vragen. De eigenaren van de parkeerplaatsen zijn over de voorwaarden geïnformeerd.

De bollards blijven nog even

Ruim na de digitalisering van de ontheffingsaanvragen zullen de bollards aan het eind van het jaar helemaal verdwijnen. De toegang tot het stadserf wordt dan nog steeds via kentekenherkenning geregeld. Nu blijven de bollards nog even. We verwachten dat we in het najaar van 2018 echt afscheid van ze gaan nemen. Daarover zullen we u natuurlijk informeren.

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg