Lid worden

Lid worden

Wij zullen ons even voorstellen,

Winkelhart-Enschede is dé winkeliersvereniging van de binnenstad Enschede.

De leden van Winkelhart zijn lid van onze winkeliersvereniging omdat wij bijdragen aan een enerverende en actieve binnenstad. Dit doet Winkelhart op de volgende manier:

Winkelhart is de belangenbehartiger voor de Enschedese binnenstadondernemer. We werken aan het optimaliseren van de bereikbaarheid, parkeergelegenheid en de veiligheid van de binnenstad. Daarnaast werken we aan een bruisende binnenstad voor winkeliers en het winkelend publiek. We denken bijvoorbeeld mee over herstructurering en inrichting. Heb je vragen of opmerkingen over één van de onderwerpen kunnen de bestuursleden je helpen navigeren naar een antwoord.

Daarnaast draagt Winkelhart-Enschede bij aan allerlei activiteiten zoals:

  • Muziek in de straten
  • Winterwonderland
  • Culturele zondag
  • Kerstmarkt
  • Proef-Eet
  • Kleinere evenementen die door ondernemers zelf georganiseerd worden.

Ook is het bestuur van Winkelhart vertegenwoordigd in het Ondernemers Fonds waar iedere ondernemer die een vernieuwend evenement wil organiseren een aanspraak op kan doen. Voor meer informatie kijkt u op https://www.ondernemersfondsenschede.nl 

Tevens levert Winkelhart een essentiële financiële bijdrage aan de kerstverlichting en de sfeermuziek die vanaf half december in de binnenstad hangt. Dit draagt bij aan een sfeervolle binnenstad tijdens de feestdagen, waar iedere ondernemer van profiteert.

Regelmatig heeft Winkelhart actief overleg met gemeente en andere ‘bloedgroepen’ in Enschede, zoals de marktbond, horeca (VHSE), Enschede Promotie en culturele instellingen. Deze bloedgroepen hebben als gezamenlijk belang bij te dragen aan een levendige binnenstad!

Verder neemt Winkelhart zitting en heeft medezeggenschap in de verschillende werkgroepen van de gemeente zoals: 

  • Verkeer en integrale planning
  • Leefbaarheid en veiligheid
  • Beheer en ontwikkeling
  • Binnenstadoverleg met wethouder, binnenstadmanager, horeca (VHSE), marktbond, culturele instellingen, bewonerscommissie en pandeigenaren.

Meer informatie is te vinden op de website van Winkelhart-Enschede www.winkelhart-enschede.nl. Hier kunt u ook terecht voor informatie zoals geadviseerde openingstijden of toegang tot het stadserf. Het bestuur vergadert iedere 14 dagen op dinsdag om 16:30 uur aanmelden om een vergadering bij te wonen kan via info@winkelhart-enschede.nl. De eerste vergadering van de maand heeft het bestuur een inloop half uurtje. Dat wil zeggen dat men zonder aanmelding van 16:30 tot 17:00 welkom is met vragen voor het bestuur. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis en de dame of heer bij de receptie kan vertellen in welke kamer er wordt vergadert die dag.

Een lidmaatschap aan Winkelhart levert u dus inspraak in alle bovenstaande zaken op. Verder is Winkelhart collectief lid bij MKB-Twente en heeft tien plekken voor iedere bijeenkomst te vergeven. Daarnaast bent u als ondernemer direct lid (ter waarde van €25,- per jaar) van het initiatief KVO wat een samenwerkingsverband is tegen winkeldiefstal.

Hoe groter het aantal leden is dat Winkelhart vertegenwoordigt, hoe groter de inspraak binnen Enschede is. Daarom zien wij uw lidmaatschap graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Winkelhart-Enschede

Enthousiast geworden? Wordt dan ook lid van Winkelhart en vul onderstaand inschrijfformulier in.

Na ontvangst zal een bestuurslid van Winkelhart langskomen om kennis te maken en het formulier samen te ondertekenen.

Lid worden